ورود

ثبت




دكتر مهدي آميغي

استاد دکتر عباس شفیعی

دکتر عباس شفیعی در سال 1314 در شهر اصفهان چشم به جهان گشودند

. در سال 1338 موفق به اخذ دکترای عمومی دامپزشکی از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شدند. در سال 1340 خدمت خود در موسسه رازی را آغاز نمودند. ایشان در سالهای 1965 تا 1985 موفق به گذراندن دوره و اخذ گواهینامه های مختلفی شدند که اهم آنها عبارتند از:

 

 

 

دوره ویروس شناسی در موسسه بهداشت دام خاور نزدیک ،دوره ایمنولوژی و واکسینولوژی در دانشگاه لوزان سویس ، دوره تولید واکسن زنده فلج اطفال در شوروی، دوره کنترل کیفی واکسن زنده فلج اطفال در ژاپن، دوره تولید وکنترل کیفی واکسن MMR در یوگسلاوی، دوره کنترل کیفی واکسن MMR در سوئد، دوره کنترل نهایی واکسن فلج اطفال در انگلستان، دوره جداسازی وتشخیص انترو ویروسها در انگلستان، دوره کنترل کیفی واکسنهای مصرفی در برنامه EPI در کنیا.

سوابق علمی و دانشگاهی:استاد دکتر شفیعی در سالهای مختلف جهت تدریس دروسی همچون ویروس شناسی عمومی دانشگاه ارومیه و دانشگاه آزاد کرج، واکسنهای ویروسی مقطع phD مواد بیولوژیک انستیتو پاستور ایران، ویروس شناسی عملی دانشگاه علوم پزشکی دعوت شده و دانش خود را به دانشجویان منتقل نموده اند.از ایشان متجاوز از 50 مقاله علمی در مجلات بین المللی و ملی به زبانهای فرانسه،انگلیسی و فارسی به چاپ رسیده است و در سمینارهای علمی داخل و خارج بیش از 20 سخنرانی ایراد نموده اند. ایشان همچنین عضو برد ویروس شناسی وزارت بهداشت و نیز عضو برد ویروس شناسی دانشگاه تربیت مدرس می باشند.

جوایز و تقدیرنامه ها: استاد دکتر شفیعی بدلیل خدمات برجسته علمی موفق به کسب جوایز و تقدیر نامه های فراوان شده اند که از جمله آنها میتوان به جایزه نهمین جشنواره خوارزمی، معرفی بعنوان چهره ماندگار، تقدیر نامه از وزیر بهداشت، رییس موسسه رازی، وزیر جهاد سازندگی، معاون وزیر جهاد سازندگی، رییس سازمان نظام پزشکی و رییس سازمان نظام دامپزشکی اشاره کرد.

مسئولیت ها:

- رئیس بخش تحقیق و تولید واکسنهای ویروسی مصرف پزشکی موسسه رازی از سال 1355 به مدت سی سال.

- عضو کمیته کشوری ایمن سازی وزارت بهداشت.

- معاون انجمن ویروس شناسی (80-1379 ).

- عضو هیات تحریریه آرشیو رازی.

- عضو کمیته تخصصی ویروس شناسی وزارت بهداشت.

- عضو کمیته تخصصی ویروس شناسی دانشگاه تربیت مدرس.

- عضو کمیته تخصصی ویروس شناسی موسسه رازی.

- عضو کمیته پژوهشی موسسه رازی.- عضو کمیته تخصصی دامپزشکی.

- عضو کمیته آموزش موسسه رازی

چكيده‌اي از فعاليت‌هاي آقاي دكتر عباس شفيعي چهره برگزيده سال 1384 از زيان خودشان:

تاليفات و آثار علمي : 
نداشتم چون تخصص من در امور واكسن (واكسينولوژي) است كه كاملاً تجربي و يك تخصص اختصاصي است و فقط افراد معدودي كه در اين زمينه فعاليت دارند مي‌توانند از چنين تاليفاتي استفاده نمايند. مضافاً استفاده نمايند. مضافاً به اينكه بسياري از اطلاعات Patent بوده و قابل انتشار نمي‌باشد. دستورالعمل‌ها و استانداردهاي توليد SOP-Standard Operation Prod درباره كليه فرآورده‌ها نوشته شده و براي استفاده همكاران متخصص جوان كه در اين زمينه فعاليت خواهند نمود. در گنجينه تخصصي بخش موجود مي‌باشد. 

تدريس به طور مستمر و برنامه‌ريزي شده و به طور مرتب نداشته‌ام فقط در مواردي كه از من درخواست شده بعنوان مدعو و يا استاد راهنما و يا مشاور در امور آموزشي فعاليت داشته‌ام كه به پاره‌اي از آنها اشاره مي‌گردد. 
-      استاد مدعو براي تدريس ويروس‌شناسي عمومي در دانشگاه آذربايجان غربي در دهه اول انقلاب اسلامي
-      استاد مدعو براي تدريس ويروس‌شناسي عمومي در دانشگاه آزاد كرج (سالهاي 67-68) 
-      استاد مدعو براي تدريس واكسنهاي ويروسي به دانشجويان دوره دكتري phD مواد بيولويك در انستيتو در سالهاي متوالي
-      استاد مدعو در كلاسهاي عملي ويروس‌شناسي در دانشگاه علوم پزشكي ايران (1377)
-      استاد مدعو براي تدريس مباحث خاصي از ويروس‌شناسي و واكسنهاي ويروسي به دانشجويان فوق ليسانس رشته ويروس‌شناسي در انستيتو رازي در دوره‌هاي متوالي
-      استاد راهنما، مشاور و ناظر در پايان نامه‌هاي دانشجويان دوره phD و فوق ليسانس رشته ويروس‌شناسي

عناوين مطالعات و تحقيقاتي كه منشاء تغيير و تحول علمي باشد به شرح زير (خلاصه نتايج) ارائه مي‌گردد:
-     تحقيق در مورد تعيين بهترين سن واكسيناسيون عليه بيماري سرخك در كودكان به منظور بهره‌گيري بهتر از واكسيناسيون عمومي در كشورهاي جهان سوم، نتايج اين طرح در كنگره جهاني "مشكلات ايمن‌سازي در كودكان جهان سوم" در سال 1379 ميلادي كه در كشور گدالوپ از طرف سازمان بهداشت جهاني تشكيل شده بود ارائه گرديد كه مورد توجه قرار گرفت و با بهره‌گيري از نتايج اين طرح بود كه لزوم دوباره واكسيناسيون با واكسن سرخك در دنيا توسط سازمان بهداشت جهاني اعلام شد. 
-      تحقيق در مورد استفاده از گلبول قرمز گروه <O> انسان به جاي گلبول قرمز كبوتر ر آزمايش HI- Hemagglutionation Inbibition) به منظور اندازه‌گيري تيتر آنتي‌بادي در مبتلايان به سرخجه. 

اين طرح با موفقيت به پايان رسيده و نتايج آن منتشر شده است و كمك بزرگي به آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي نموده است و آنها را از نگهداري كبوتر در محيط آزمايشگاه كه از نظر بهداشتي خالي از اشكال نمي‌باشد، بي‌نياز نموده است در اين روش از آنزيم تريپسين جهت حساس نمودن گلبول قرمز انسان استفاده شده است. 

-       تحقيق در مورد ايمني‌زائي و شكست ايمني در واكسيناسيون سرخك ا نتايج حاصله از اين تحقيق و راهكارهاي پيشنهادي محقق در راستاي مبارزه به بيماري سرخك مورد بهره‌برداري اداره كل مبارزه با بيماريهاي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي قرار گرفت و ضمناً بعنوان طرح تحقيقاتي نمونه رتبه اول را در وزارت جهاد سازندگي به خود اختصاصي داد.

-      تهيه واكسن جديد اوريون در روي سلول ديپلوئيد انسان، اين واكسن با سوش جدا شده در ايران تهيه شده است و چنانچه بعداً اشاره خواهد شد از ايمني زائي بسيار بالائي برخوردار بوده و فاقد عوارض ناخواسته مي‌باشد. نتايج اين بررسي توسط سازمان بهداشت جهاني در مجله بيولويكال به چاپ رسيده است. 

ابداع، ابتكار، اختراع و اكتشاف مهم: 
-       واكسن اوريون يكي از واكسنهايي است كه در سطح دنيا با مشكلاتي مانند ايجاد مننژيت پس از واكسيناسيون و يا عدم ايمني‌زائي كافي همراه بوده است. روي اين اصلي به كمك ساير همكاران به منظور دستيابي به يك سوش بهتر و عاري از نواقص فوق به فكر تهيه يك سوش بهتر در مقايسه با سوشهاي ديگر دنيا افتاديم و براي اينكار ويروس اوريون را از بزاق يك بيمار جدا نموديم و با استفاده از روش خاصي آنرا تبديل به سوش واكسن نموديم كه در بررسي‌هائي كه متعاقب آن انجام گرفت ايمني‌زائي و بي‌ضرري آن در حيوانات آزمايشگاهي، ميمون و در نهايت انسان به ثبت رسيد كه نتايج اين بررسي در مجله Biological 1991 سازمان جهاني بهداشت به چاپ رسيد. در سالهاي بعد اين سوش مورد توجه انستيتو سرم و واكسن‌سازي برناي سويس قرار گرفت و تصميم گرفتند كه اين سوش را جايگزين سوش Rubini كه فاقد ايمني‌زائي بود نمايند و به دنبال اين تصميم‌گيري پس از مذاكره با رياست موسه رازي، امتياز استفاده از سوش تهيه شده در موسسه رازي طبق قراردادي به انها فروخته شد. اين سوش توسط موسسه برناي سويس در فارماكوپه اروپا به نام ايران و سوش رازي RS#12  Razi Strain#12  به ثبت رسده و واكسن تهيه شده با اين سوش و استفاده از آن در كشورهاي آلمان، ايتاليا، اسپانيا و سويس حاكي از حسن اثر از نر ايمني‌زائي و فاقد واكشن‌هاي ناخواسته بعد از واكسيناسيون مي‌باشد. 

كيفيت و كميت مقالات علمي و مجلات معتبر:
-     در طول خدمت 45 ساله در موسسه رازي 45 مقاله علمي به زبانهاي انگليسي يا فرانسه در مجلات علمي بين‌المللي به چاپ رسيده است: 
-    مقالاتي به زبان فارسي در نشريات داخلي منتشر شده است .
-    مقالات متعدي در كنگره‌ها و سمينارهاي داخلي و خارجي ارائه شده است .
-     ميزان ارجاع ديگر مقالات علمي به مقالات استاد مورد نظر . تا آنجا كه حافظه ياري مي‌كند به چند مورد آن اشاره مي‌گردد: 
-     در كتاب ويروس‌شناسي Fields كه يك متاب مرجع ويروس‌شناسي مي‌باشد در صفحه 709 در مبحث آنتروويرو‌ها به يكي از مقالات ما رفرانس داده شده است. 
-      در كتاب Vaccine كه يك كتاب تخصصي واكسينولوژي مي‌باشد صفحه 284 جدول 1-10 سوش اوريون RS#12 تهيه شده در موسسه رازي بعنوان يكي از سوش‌ هاي رايج واكسن اوريون معرفي شده است. 
-      در كتاب Vaccine در مبحث اوريون در صفحه 299 به يكي از مقالات  ما درباره اوريون رفرانس دادده شده است . 

ميزان تربيت دانشجويان نخبه:
-       در مواردي منجمله در موارد زير در ده سال گذشته استاد راهنما و يا مشاور در پايان نامه دانشجويان رشته ويروس‌شناسي در مقطع كارشناسي ارشد و دكتر (Ph.D) بوده‌ام. 
-       مقايسه چند روش در توليد آنتي‌ژن هماگلوتينين ويروس سرخجه (كارشناسي ارشد - سمت استاد مشاور) 1373
-        تحليلي بر بيماري طاعون گاوي (دكتراي دامپزشكي _ استاد مشاور) 1374
-       روشهاي پيشگيري بيماري تب‌برفكي در جهان و اهميت مبارزه با آن در ايران (دكتراي دامپزشكي _ سمت استاد مشاور) 1376
-        تهيه آنتي‌ژن CF ويروس هرپس سيمپلكس جهت تشخيص سرولوي عفونت‌هاي ناشي از اين ويروس (كارشناسي ارشد ويروس‌شناسي_ استاد راهنما)
-       بررسي يون كلسيم در رشد و شكل‌گيري ويروس سرخك با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني (كارشناسي ارشد_ استاد مشاور) 1377
-       جداسازي و تعيين تيپ ويروس آنفلوانزا از موارد بيماري در شهرستان كرج در زمستان 75 و بهار 76 (كارشناسي ارشد_ استاد مشاور) 1377
-         بررسي سرولژي بيماري آنفلوانزا در مراجعين به مراكز بهداشتي دولتي در شهرستان كرج در زمستان 75 و 76 (كارشناسي ارشد_ استاد مشاور) 1377
-         بررسي تيتر انتي‌بادي سرخك در كودكان 3-6 ساله كرج با استفاده از آنتي‌ژن استخراج از ويروس سرخك (كارشناسي ارشد ويروس‌شناسي _ استاد مشاور) 1377
_         استفاده از روش PCR در تفكيك پستي ويروس (Pasti Virus) هاي جدا شده از نمونه‌هاي مرضي نشخوار كندگان كوچك و بزرگ در ايران (كارشناسي ارشد_ استاد مشاور) 1377
-        تهيه آنتي‌ژن سرخجه (هماگلوتينين) جهت مصرف در آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي (كارشناسي ارشد_ استاد راهنما) 1377
_         بررسي ايمني‌زائي و بي‌ضرري واكسن اوريون با سوش ايراني (RS#12) در كودكان زير پنج سال (كارشناسي ارشد_ استاد راهنما) 1377
-         پايان نامه دوره دكتراي ويروس‌شناسي (Ph.D) دانشگاه علوم پزشكي ايران (استاد مشاور) 1381
-        مقايسه ايمني سلولي و هومورال القاء شده بوسيله واكسنهاي سرخك سوش AIK-C و ُSchwarz در اطفال 9 ماهه شهر ايلام (كارشناسي ارشد_ استاد مشاور) 1381
_        تعيين ميزان عفوني سيتومگالوويروس در دريافت كنندگان پيوند بوسيله IF (ايمونوفلورسانس) و PCR (كارشناسي ارشد_ استاد مشاور) 1383
-        كلون كردن و تعيين توالي ژن F ويروس سرخك (سويه AIK_C) (كارشناسي ارشد_ استاد مشاور) 1383


تاسيس مراكز دانشگاهي _ علمي _ پژوهشي:
نام موسسه رازي، موسسه تحقيقات واكسن و سرم‌سازي رازي است كه نامش تعيين كننده وظايف و اهدافش مي‌باشد و خداوند منان را شاكرم كه به من كمك كرد تا در طول دوران خدمتم در تاسيس و راه‌اندازي آزمايشگاه‌هاي تحقيقي_ توليدي زير سهمي داشته باشم.

-    تاسيس و راه‌اندازي آزمايشگاه تحقيق و توليد واكسن سرخك در سال 1346
-    تاسيس و راه‌اندازي آزمايشگاه تحقيق و توليد واكسن فلج اطفال در سال 1352
-    تاسيس و راه‌اندازي آزمايشگاه تحقيق و توليد واكسن سرخجه در سال 1366
-    تاسيس و راه‌اندازي آزمايشگاه تحقيق و توليد واكسن اوريون در سال 1367
-    تاسيس و راه‌اندازي آزمايشگاه تحقيق و توليد واكسن سه گانه MMR در سال 1367

آزمايشگاه‌هاي فوق الذكردر حال حاضر تحت عنوان بخش واكسنهاي ويروس مصرف پزشكي كاملاً فعال بوده و نيازهاي وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشكي رل به واكسنهاي فوق‌الذكر برآورده مي‌نمايد و به بركت همين واكسنهاست كه به تاييد سازمان جهاني بهداشت، ايران موفق به ريشه‌كني فلج اطفال در ميان كشورهاي آلوده منطقه شد و طبق تاييد همين سازمان در حال حاضر 3-4 سال است كه موردي از بيماري فلج اطفال در ايران تشخيص داده نشده و در حال حاضر جزو كشورهاي عاري از بيماري قرار گرفته است و در مورد بيماري سرخك هم موفق شده‌ايم كه بيماري را با استفاده از واكسن ساخت داخل كشور كاملاً مهار نموده و موار نادري كه از ان بيماري داشته‌ايم مطالعات مولكولي نشان داده كه اكثراً وارداتي بوده يعني بيماري از كشورهاي الوده همسايه به ايران وارد شده است. 
حذف سرخجه مادرزادي (CRF يا Congenital Rubella Syndrons) نيز از 8 سال پيش جزو برنامه‌هاي وزارت بهداشت قرار گرفته است كه از 8 سال پيش تلاش بي‌وقفه جهت تامين نيازهاي وزارت بهداشت از نظر واكسنهاي سرخجه تنها و سرخجه و سرخك و اوريون (توأم سه گانه MMR) ادامه دارد. 

اخذ نشان‌هاي معتبر داخلي و خارجي 
-      تقديرنامه رياست جمهموري اسلامي ايران در نهمين جشنواره خوارزمي
-      تقديرنامه وزير محترم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و فرمانده نيروي بسيج به مناسبت فعاليت در طرح ريشه‌كني فلج اطفال از نر تامين واكسن مورد نياز
-      تقديرنامه از معاونت محترم سلامت، وزارت بهداشت،درمان و اموزش پزشكي
-      تقديرنامه از وزير محترم جهاد سازندگي به مناسبت اجراي طرح تحقيقاتي ممتاز
-      تقديرنامه از وزير محترم جهاد سازندگي به عنوان محقق نمونه رتبه اول
-     تقديرنامه از معاونت تحقيقاتي وارت جهاد سازندگي
-     تقديرنامه از رياست كنگره ويروس‌شناسي
-     تقديرنامه از رئيس سازمان نظام دامپزشكي
-     تقديرنامه از رياست محترم موسسه رازي
-     تقديرنامه هاي ديگر كه حافظه ياري نمي‌كند . 

استاد پژوهش پايه 26
اجمع اهل نظر بر استادي شخصيت جناب دكتر شفيعي
مدت 18 سال است كه از طرف وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بعنوان هيأت ممتحنه و ارزشيابي ويروس‌شناسي منصوب مي‌گردم. توضيح آنكه اين انتصاب هر 3 سال يكبار توسط وزير محترم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تجديد مي‌گردد. كپي آخرين حكم انتصاب ارائه شده است.


عمرشان مستدام ، عزتشان پايدار


چاپ   ایمیل

نظرات (0)

هنوز نظری ارسال نشده است

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید )
0 کاراکتر
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت
کد تصویری را وارد کنید
رفتن به بالا