ورود

ثبت




شناسائي و شمارش استافيلوكوكوس اورئوس و تشخيص نوع كواگولاز مثبت از منفي.

شناسائي و شمارش استافيلوكوكوس اورئوس و تشخيص نوع كواگولاز مثبت از منفي.

شناسائي و شمارش استافيلوكوكوس اورئوس و تشخيص نوع كواگولاز مثبت از منفي.

 

دارو مواد لازم :

محيط كشت برد پاركر Barid parker Agar

محلول تلوريت پتاسيم يك درصد در آب مقطر استريل كه از صافي باكتريولوژيك عبور داده شود.

محلول پلاسماي سيتراته خرگوش

سوسپانسيون زرده تخم مرغ : يك يا دو تخم مرغ تازه و سالم را در ظرفي محتوي اتانل سفيد به مدت حداقل 6 ساعت غوطه ور نمائيد و سپس در پناه شعله و وسائل استريل سفيده را كاملا از زرده جدا كرده زرده آن را به يك مزور مدرج سترون منتقل و توسط يك ميله شيشه‌اي استريل آن را كاملاً يكنواخت نموده و هم حجم آن سرم فيزيولوژي ( محلول 5/8 در هزار كلريد سديم استريل ) به آن اضافه نموده و سپس در شيشه‌هاي در پيچ دار مدت دو ساعت در بن ماري 65درجه سانتيگراد پاستوريزه مي‌نمايند اين سوسپانسيون را مي‌توان به مدت 14 روز در دماي 2 تا 4درجه سانتيگراد نگهداري نمودبراي يك ليتر محيط كشت آماده شده Baird Parker ager كه تا 45 درجه سانتيگراد گرم نموده‌ايم مقدار 50 ميلي ليتر  از سوسپانسيون تخم مرغ آماده شده و 10 ميلي ليتر از محلول تلوريت يك درصد به آن افزوده و سپس در پليت‌هاي سترون و در شرايط استريل و در پناه شعله تقسيم مي‌گردد اين محيط آماده شده مدت 15 روز در دماي 2 تا 4 درجه سانتيگراد قابل نگهداري مي باشد.

روش آزمايش :

از رقت‌هاي آماده شده برابر روش اجرائي آماده سازي رقتها كد LQP/011 1/0 ميلي ليتر روي پتري هاي حاوي محيط كشت ريخته و به صورت كشت سطحي يا خطي يا ميله شيشه‌اي استريل عصائي شكل آن را در سطح محيط گسترش داده ومدت 24 ساعت در گرمخانه37درجه سانتيگرادقرار مي دهند پرگنه‌هايي سياه رنگ محدب براق و به قطر 5/1 تا 5/2 ميليمتر با هاله‌اي روشن دليل وجود استافيلوكوكوس اورئوس مي‌باشد كه با شمارش و محاسبه رقت تعداد آنها در گرم محاسبه خواهد شد.

تست كواگولاز :  جهت تائيد وجود آنزيم كواگولاز كه قادر است پلاسماي خون خرگوش را منعقد نمايد بايد در سطح يك لام مقدار دو قطره پلاسماي خون خرگوش را قرار داده و سپس بوسيله آنس استريل از كلني‌هاي مشكوك برداشته و به آن اضافه و مخلوط نمائيد در مدت 15 ثانيه لخته ايجاد شده باكتري از نوع استافيلوكوكوس اورئوس كواگولاز مثبت خواهد بود.

 

مرجع : Compendium of method for microbiological examination of foods


چاپ   ایمیل

نظرات (0)

هنوز نظری ارسال نشده است

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید )
0 کاراکتر
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت
کد تصویری را وارد کنید
رفتن به بالا